Reklama
Składniki:

- 40 dkg ugotowanego makaronu linguine
- 4 łyżki oliwy
- 20 dkg ugotowanych i pokrojonych w kawałki borowików
- 2 szalotki pokrojone w kostkę
- 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry
- kilka suszonych pomidorów
- 1 zgrillowana bez skórki czerwona papryka
- 10 dkg liści szpinaku
- sól
- grubo mielony pieprz
- oregano
- płatki parmezanu
- liście bazylii
- prażone orzeszki pinii

Reklama
Przygotowanie:

1. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć szalotkę, dodać borowiki, czosnek, suszone pomidory, grillowane kawałki papryki. Doprawić solą, pieprzem i oregano.

2. Dodać liście szpinaku, chwilę smażyć, dodać makaron. Posypać płatkami parmezanu i listkami bazylii.

Reklama

Przepis poleca Robert Sowa, szef kuchni hotelu "Jan III Sobieski"

Reklama
Reklama
Reklama