Reklama
Składniki:

30 dag kokardek,
40 dag mięsa wołowego,
2 marchewki,
3 cebule,
2 strąki zielonej papryki,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 łyżki oleju,
1 łyżka wytrawnego wina,
imbir,
cynamon,
sos sojowy,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pokrojoną w kostkę wołowinę wymieszać z sosem i cynamonem. Włożyć na 60 minut do lodówki. Obraną marchew pokroić w kostkę. Z papryki wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kawałki. Umytą cebulę pokroić wzdłuż w paseczki. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso, przełożyć do rondelka i podlewając wodą, dusić. Na reszcie oleju podsmażyć kolejno pozostałe warzywa, łączyć je z mięsem i dusić dalej. Rozetrzeć z koncentratem. Przyprawić. Wymieszać z makaronem.

Reklama
Reklama
Reklama