Makaron penne z łososiem

Opublikowano: 09.04.2008, 11:11
Reklama
Składniki:
plaster świeżego łososia,
1 brokuł,
1/2 szklanki białego wina wytrawnego,
1 średnia cebula,
1 opakowanie śmietanki 36 %,
paczka makaronu penne,
oliwa z oliwek,
2 paczki parmezanu.
Reklama
Przygotowanie:
Łososia oczyścić z ości i natrzeć czosnkiem godzinę przed przygotowaniem potrawy. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, dodać brokuły podzielone na różyczki i wino. Dusić aż do miękkości brokułów. Dodać pokrojonego w dużą kostkę łososia, i chwilę dusić. Śmietanę wymieszać z parmezanem. Dodać. Gotować ciągle mieszając. Ugotować makaron. Wymieszać z sosem. Posypać parmezanem.
Reklama
Reklama
Reklama