Reklama
Składniki:

50 dag tłustego mięsa wieprzowego z łopatki lub karku,
25 dag kiełbasy wiejskiej,
2 cebule,
1 łyżka mąki,
1 szklanka śmietany kremówki,
rosół z drobiu w kostce,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

W kostkę pokroić mięso. Wsypać na patelnię. Podrumienić. Dodać tłuszcz. Wsypać obraną i posiekaną cebulę. Zagotować pół szklanki wody. Wrzucić kostkę rosołową. Poczekać, aż się rozpuści. Dodać wtedy podmażone mięso z cebulą. W plasterki pokroić kiełbasę. Wsypać na pozostały tłuszcz. Podsmażyć. Gdy mięso duszone w rondlu zmięknie, wsypać kiełbasę. Dusić 5 minut. Mąkę rozetrzeć ze śmietaną. Dodać. Lekko poddusić. Dodać przyprawy do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama