Reklama
Składniki:

20 dag płatów lasagne,
50 dag tłustego twarożku śmietankowego,
5 dag śmietany kremówki,
20 dag wędzonego łososia w plasterkach,
2 ogórki,
pęczek koperku,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki posiekanej bazylii,
łyżeczka skórki otartej z cytryny,
sok z cytryny,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Lasagne ugotować w osolonym wrzątku. Przelać zimną wodą. Odsączyć. Ostudzić. Schłodzić śmietanę i ubić. Dodać ser. Zmiksować. Dodać przyprawy do smaku oraz rozgnieciony czosnek i skórę z cytryny. Obrane ogórki pokroić na wstążki. Posiekać koperek. Do formy włożyć folię spożywczą. Położyć płat lasagne. Posmarować masą serową, posypać koperkiem, położyć ogórek i plaster łososia. Tak samo przełożyć resztę płatów. Przykryć. Włożyć na trzy godziny do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama