Reklama
Składniki:
- 60 dag fileta z łososia
- pół cytryny
- 2 łyżki mąki
- 25 dag truskawek
- kawałek żółtego sera (ok. 5 dag)
- olej
- sól
-pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Filet opłucz, osusz papierowymi ręcznikami, pokrój na porcje. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 15 minut w chłodne miejsce.
2. Truskawki umyj, osącz, odszypułkuj, pokrój na plasterki.
3. Rybę obtocz w mące i obsmaż na oleju. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Obłóż plasterkami truskawek, posyp startym serem.
Reklama
4. Piecz w temp. 200 st. C, aż ser się stopi. Podawaj z pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama