Reklama
Składniki:

- 60 dag fileta z łososia
- pół cytryny
- 2 łyżki mąki
- 25 dag truskawek
- kawałek żółtego sera (ok. 5 dag)
- olej
- sól
-pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Filet opłucz, osusz papierowymi ręcznikami, pokrój na porcje. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 15 minut w chłodne miejsce.

2. Truskawki umyj, osącz, odszypułkuj, pokrój na plasterki.

3. Rybę obtocz w mące i obsmaż na oleju. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Obłóż plasterkami truskawek, posyp startym serem.

Reklama

4. Piecz w temp. 200 st. C, aż ser się stopi. Podawaj z pieczywem.

Reklama
Reklama
Reklama