Łosoś z truflami

Opublikowano: 10.08.2008, 23:55
Reklama
Składniki:
50 dag filetu z łososia,
1 szklanka tartego sera mozzarella,
1 łyżka posiekanej dymki,
1 łyżka mąki,
pół łyżeczki soli,
10 dag utartych czarnych lub białych trufli,
3 jajka,
1 szklanka mleka.
Reklama
Przygotowanie:
Rybę podzielić na kawałki. Resztę składników poza serem zmiksować. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wlać połowę ciasta. Piec w tem. 210 st. C aż się zetnie. Po czym ułożyć rybę. Oprószyć serem. Zalać pozostałym ciastem. Zapiekać w temp. 210 st. C przez 15 minut, po czym zmniejszyć temp. do 190 st. C i zapiekać 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama

