Reklama
Składniki:

1 kg filetów z łososia,
1/4 szklanki sos sojowy,
1/4 szklanki miodu,
3 łyżki soku z cytryny,
2 łyżki tartego imbiru,
20 dag makaronu sojowego,
40 dag liści szpinaku,
1 łyżka oliwy,
1 łyżka ziaren sezamu.

Reklama
Przygotowanie:

Połączyć sos sojowy, imbir, miód, sok z cytryny. Podgrzewać, aż miód się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia. Pokroić łososia. Zalać marynatą. Pozostawić na 4 godziny. Po czym odsączyć. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 190 st. C przez 4 minuty z każdej strony. Ugotować makaron. Na rozgrzaną oliwę wyłożyć szpinak. Smażyć, aż liście zaczną się marszczyć. Co jakiś czas mieszać. Makaron odcedzić. Ułożyć rybę, szpinak i makaron na talerzu. Posypać sezamem.

Reklama
Reklama
Reklama