Łosoś w migdałach z grilla

Opublikowano: 06.05.2011, 10:32
Reklama
Składniki:
- 4 steki z łososia
- 10 dag migdałów
- sok z cytryny
- kilka łodyżek świeżej szałwii
- oregano
- olej
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Łososia skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, obłóż ziołami i wstaw do lodówki na godzinę.
2. Migdały zalej wrzątkiem, obierz ze skórki i podziel na połówki. Zrumień na patelni bez tłuszczu, mieszając.
3. Kawałki folii aluminiowej posmaruj olejem. Ułóż na niej porcje ryby w ziołach i posyp migdałami. Zawiń.
4. Umieść na ruszcie i grilluj przez 10–15 min.
Reklama
5. Przed podaniem udekoruj gałązkami ziół, cząstkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem i winem.
Reklama
Reklama
Reklama