Łosoś w migdałach z grilla
Rybę udekoruj gałązkami ziół, cząstkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem i winem.

Przygotowanie 25 min * 1 porcja – ok. 280 kcal
Składniki na 4 porcje:
- 4 steki z łososia
- 10 dag migdałów
- sok z cytryny
- kilka łodyżek świeżej szałwii
- oregano
- olej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
1. Łososia skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i pieprzem, obłóż ziołami i wstaw do lodówki na godzinę.
2. Migdały zalej wrzątkiem, obierz ze skórki i podziel na połówki. Zrumień na patelni bez tłuszczu, mieszając.
3. Kawałki folii aluminiowej posmaruj olejem. Ułóż na niej porcje ryby w ziołach i posyp migdałami. Zawiń.
4. Umieść na ruszcie i grilluj przez 10–15 min.
5. Przed podaniem udekoruj gałązkami ziół, cząstkami cytryny. Podawaj z białym pieczywem i winem.
Przepisy na potrawy z grilla - forum >>