Łosoś w cieście

Opublikowano: 27.11.2007, 09:37
Reklama
Składniki:
- 40 dag filetów z łososia (bez skóry)
- 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
- pół pęczka włoszczyzny
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- masło
- olej
Reklama
Przygotowanie:
Warzywa opłukać, drobno posiekać w kostkę, obsmażyć na oleju, przyprawić do smaku. Filety z łososia posolić, obsmażyć na oleju z dodatkiem masła, przestudzić. Ciasto lekko rozmrozić, rozwałkować na grubość 0,5 cm, przeciąć na 2 części. Na jednej położyć łososia, na nim warzywa, przykryć ciastem, posmarować brzegi rozmąconym jajkiem, zlepić je. Posmarować jajkiem wierzch, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C, piec. 40–50 minut.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama