Reklama
Składniki:

- 40 dag filetów z łososia (bez skóry)
- 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
- pół pęczka włoszczyzny
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- masło
- olej

Reklama
Przygotowanie:

Warzywa opłukać, drobno posiekać w kostkę, obsmażyć na oleju, przyprawić do smaku. Filety z łososia posolić, obsmażyć na oleju z dodatkiem masła, przestudzić. Ciasto lekko rozmrozić, rozwałkować na grubość 0,5 cm, przeciąć na 2 części. Na jednej położyć łososia, na nim warzywa, przykryć ciastem, posmarować brzegi rozmąconym jajkiem, zlepić je. Posmarować jajkiem wierzch, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C, piec. 40–50 minut.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama