Łosoś pod warzywami

Opublikowano: 04.09.2008, 21:39
Reklama
Składniki:
filet z łososia,
włoszczyzna,
cebula,
słodka śmietana,
1 łyżka masła,
biały pieprz,
przyprawa do ryb,
wegeta,
bazylia,
oliwa.
Reklama
Przygotowanie:
Filet z łososia natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na noc. Po tym czasie lekko oprósz rybę mąką i krótko obsmażyć na oliwie. Warzywa pokroić w cienkie talarki i gotować 5 minut w wodzie z dodatkiem vegety. Rybę ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego i natrzeć ją wywarem z patelni. Następnie położyć na nią dobrze odsączone warzywa i odrobinę masła w wiórkach. Wszystko zalać kubkiem słodkiej śmietany, rozmieszanej z bazylią i przyprawami do smaku. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama