Łosoś norweski w asyście leśnych grzybów

Opublikowano: 14.12.2009, 12:38
Reklama
Składniki:
- 400 g łososia
- 150 g mrożonych borowików
- 4 kalarepki
- 1/2 cebuli
- 200 ml śmietanki 30%
- 3 łyżki oliwy
- 30 g masła
- pieprz cytrynowy KAMIS
- estragon KAMIS
- sól morska KAMIS
Reklama
Przygotowanie:
1. Łososia pokroić w grubą kostkę, oprószyć pieprzem cytrynowym, obsmażyć na oliwie, zdjąć z patelni.
2. Na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i borowiki, po kilku minutach dodać śmietankę, estragon i sól morską. Gotować na małym ogniu 5 minut. Pod koniec dodać kawałki łososia.
Reklama
3. Podawać w wydrążonej, zblanszowanej kalarepce.
Reklama
Reklama
Reklama