Libańska wątróbka cielęca

Opublikowano: 08.04.2008, 13:16
Reklama
Składniki:
1 kg wątróbek cielęcych,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 łyżki octu,
1,5 łyżeczki miodu,
olej,
tarta bułka,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukane wątróbki pokroić na plastry i obtoczyć w mące. Zarumienić na oleju. Wyjąć z patelni. Pozostały po smażeniu olej wlać do garnka. Obrać czosnek i posiekać. Obrumienić w garnku. Wsypać bułkę tartą. Wlać koncentrat pomidorowy, 3/4 szklanki wody i ocet. Gotować 5 minut. Potem włożyć wątróbkę. Przyprawić do smaku. Dusić do miękkości.
Reklama
Reklama
Reklama