Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1,5 kg leszcza lub innej ryby
  • 20 dag szalotek
  • po 1/2 papryki: żółtej, czerwonej, zielonej
  • puszka krojonych pomidorów bez skóry
  • 10 dag masła
  • 2 małe papryczki pepperoni
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz, jak przyrządzić leszcza!

  1. Rybę spraw, oskrob i natnij w kilku miejscach.
  2. Posyp solą i pieprzem.
  3. Strąki papryki oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski, szalotki obierz i posiekaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim paprykę oraz szalotki. Dodaj pomidory.
  5. Żaroodporną formę wysmaruj połową masła, wyłóż na nią warzywa i rybę.
  6. Na wierzchu połóż pozostałe masło i pepperoni.
  7. Naczynie przykryj folią aluminiową.
  8. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz około 30 minut pod przykryciem.
Reklama

Zobacz więcej świątecznych przepisów:

Pierniki z lukrem - przepis
Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis
Placek makowy - przepis
Mini serniczki świąteczne - przepis
Keks mocno bakaliowy - przepis
Barszcz na kwasie buraczanym - przepis
Ciasto z makiem - 17 przepisów

Reklama
Reklama
Reklama