Jak przyrządzić leszcza - przepis na rybę z warzywami
Możesz również wykorzystać inny gatunek ryby!

Opublikowano: 27.11.2015, 04:45
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1,5 kg leszcza lub innej ryby
- 20 dag szalotek
- po 1/2 papryki: żółtej, czerwonej, zielonej
- puszka krojonych pomidorów bez skóry
- 10 dag masła
- 2 małe papryczki pepperoni
- olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz, jak przyrządzić leszcza!
- Rybę spraw, oskrob i natnij w kilku miejscach.
- Posyp solą i pieprzem.
- Strąki papryki oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski, szalotki obierz i posiekaj.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim paprykę oraz szalotki. Dodaj pomidory.
- Żaroodporną formę wysmaruj połową masła, wyłóż na nią warzywa i rybę.
- Na wierzchu połóż pozostałe masło i pepperoni.
- Naczynie przykryj folią aluminiową.
- Wstaw je do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz około 30 minut pod przykryciem.
Reklama
Zobacz więcej świątecznych przepisów:
Pierniki z lukrem - przepis
Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis
Placek makowy - przepis
Mini serniczki świąteczne - przepis
Keks mocno bakaliowy - przepis
Barszcz na kwasie buraczanym - przepis
Ciasto z makiem - 17 przepisów
Reklama
Reklama
Reklama