Reklama
Składniki:

10 dag makaronu sojowego,
5 pomidorów,
20 dag zielonej fasolki szparagowej,
cukinia,
czerwona papryka,
żółta papryka,
2 cebule,
ząbek czosnku,
łyżka oleju słonecznikowego,
2 listki świeżej bazylii,
mielona ostra papryka,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Do makaronu wlać dwie szklanki zimnej wody. Odstawić na pół godziny. Posolić. Gotować 7 minut w wodzie, w której był moczony makaron. Następnie odcedzić. Fasolkę szparagową umyć i ugotować w posolonej wodzie. Sparzone pomidory obrać i pokroić na ćwiartki. Obraną cebulę posiekać. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. Papryki oraz cukinię umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Bazylię posiekać. Zagotować pół szklanki wody, wlać olej, włożyć paprykę, cukinię, cebulę oraz bazylię. Przyprawić. Dusić do miękkości. Dodać fasolkę szparagową, pomidory i czosnek. Dusić jeszcze 5 minut. Warzywa wyłożyć na makaron.

Reklama
Reklama
Reklama