Leczo z fasolką szparagową

Opublikowano: 09.05.2008, 21:50
Reklama
Składniki:
50 dag zielonej papryki,
50 dag pomidorów,
40 dag fasolki szparagowej,
30 dag cebuli,
4 parówki cielęce,
20 dag kiełbasy,
3 łyżki oleju,
łyżeczka ostrej papryki,
2 łyżki maggi,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Sparzone i obrane pomidory pokroić na małe kawałki. Z fasolek odciąć końce i pokroić kawałki wielkości 3 - 4 cm i ugotować na półmiękko. Paprykę pokroić w paski, cebulę w plasterki. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać paprykę i osączoną fasolkę, podlać szklanką gorącej wody, wlać przyprawę do zup. Dusić kwadrans. Wsypać dodać pomidory, pokrojone na plasterki parówki i podsmażoną kiełbasę oraz przyprawy. Dusić 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama