Leczo grzybowe

Opublikowano: 18.04.2008, 17:19
Reklama
Składniki:
1 szklanki startej młodej marchwi,
1 szklanki startej młodej pietruszki,
1 szklanki startego młodego selera,
1 szklanki posiekanej zielonej papryki,
1 szklanki posiekanych pomidorów,
1 szklanki posiekanej cebuli,
1 szklanka oczyszczonych i posiekanych grzybów,
1 szklanki wody,
1 łyżka oliwy z oliwek,
1 szklanki gęstej śmietany,
1 łyżeczka mąki,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać wodę, oliwę, grzyby, marchew, pietruszkę i seler. Przykryć. Dusić ok. 7 min. Dodać paprykę, wymieszać i dusić razem 3 min. Dodać pozostałe składniki i dusić jeszcze ok. 5 min. Wymieszać śmietanę z mąką. Wlać. Zagotować. Dodać przyprawy do smaku. Posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama