Reklama
Składniki:

40 dag mąki pszennej,
3 jajka,
6 łyżek wody,
5 dag suszonych grzybów,
1 cebula,
8 łyżek masła,
1/2 szklanki śmietany,
2 łyżki bułki tartej,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Z mąki, wody, jajek, 3 łyżek masła zrobić łazanki (można użyć gotowe). Grzyby dokładnie wypłukać i namoczyć na parę godzin. Ugotować w wodzie, w której sie moczyły. Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła. Wymieszać łazanki z grzybami i cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę i trochę wywaru z grzybów. Wyłożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, po wierzchu posypać bułka tartą i piec ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

Reklama
Reklama
Reklama