Reklama
Składniki:

- opak. lazanii
- 50 dag piersi z indyka
- cebula
- brokuł
- cukinia
- 3 papryki
- szklanka przecieru pomidor.
- 25 dag mozzarelli w plastrach
- 4 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- oregano

Reklama

Sos:
- 1/2 l mleka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- sól
- gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

1. Na maśle przesmaż mąkę. Mieszając, wlej mleko. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i gałką.

2. Mięso pokrój, zrumień na oliwie z cebulą i czosnkiem. Dodaj pokrojone warzywa, smaż 5 min. Wlej połowę przecieru, duś 5 min.

Reklama

3. Na dno formy nałóż nieco sosu. Ułóż płaty lazanii, przykryj farszem i serem. Polej sosem. Ułóż kolejne warstwy. Polej przecierem i sosem. Piecz 45 min (180 st.).

Reklama
Reklama
Reklama