Reklama
Składniki:

- 40 dag mięsa mielonego
- cukinia
- 0,5 kg płatów lasagne
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 szklanki przecieru pomidorowego
- ser żółty
- sól
- pieprz
- oregano
- tymianek

Reklama
Przygotowanie:

1. Cebulę zeszklij na maśle z 3 ząbkami czosnku, wlej 2 szklanki przecieru pomidorowego, dopraw solą, pieprzem, oregano, tymiankiem, duś 10 min.

2. 40 dag mięsa mielonego podsmaż, dodaj pokrojoną cukinię, duś 10 min. Wlej z sos pomidorowy, duś 30 min. Płaty lasagne (0,5 kg) gotuj 5 min, osącz.

Reklama

3. Płaty makaronu ułóż w formie, posyp serem i nałóż porcję farszu. Tak ułóż wszystkie warstwy. Wierzch posyp serem. Piecz 40 min (200 st.).

Reklama
Reklama
Reklama