Lasagne z jarzynami i mięsem

Składniki:
- opak. płatów lasagne
- 40 dag mięsa mielonego
- 20 dag tartego żółtego sera
- starta kulka mozzarelli
- puszka krojonych pomidorów
- 1,5 szklanki przecieru pomidorowego
- 2 posiekane cebule
- cukinia pokrojona w słupki
- 1/2 puszki kukurydzy
- 4 posiekane ząbki czosnku
- po łyżeczce oregano i tymianku
- po 1/2 łyżeczki słodkiej i ostrej papryki
- oliwa
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Sery wymieszaj w misce. Na kilku łyżkach oliwy podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso, zrumień, dodaj cukinię, pomidory i przecier. Przykryj, duś 20 min. Dodaj zioła, przyprawy i kukurydzę. Odkryj, duś 15 minut.
2. Płaty lasagne gotuj 5 min w osolonej wodzie. Na dno żaroodpornego naczynia nałóż odrobinę sosu, przykryj płatami makaronu, nałóż porcję sosu, posyp serem, ułóż płaty. Postępuj tak do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien być makaron i ser.
3. Danie przykryj folią i odstaw na 20 min. Odkryj i piecz 35 min (200 st.).