Reklama
Składniki:

80 dag kurek,
15 dag wędzonego boczku,
15 dag żółtego sera,
3/4 szklanki śmietany,
2 cebule,
2 łyżki oleju,
1 łyżka masła,
2 łyżki natki pietruszki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Ser zetrzeć na tarce do jarzyn. Boczek pokroić w dużą kostkę. Cebule drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim boczek z cebulą, a następnie dodać kurki i smażyć 10 min. Przyprawić solą i pieprzem, dodać natkę i smażyć następne 5 min. Na drugiej patelni rozgrzać masło, dodać śmietanę i ser. Dusić mieszając, aż sos zrobi się gęsty. Sos wymieszać z grzybami. Podawać z ziemniakami purée.

Reklama
Reklama
Reklama