Kurczę po szlachecku

Opublikowano: 20.06.2008, 22:10
Reklama
Składniki:
1 kurczę,
4 dag smalcu,
2 marchwie,
1 pietruszka,
kawałek selera,
por,
1 kieliszek białego wytrawnego wina,
2 szklanki wody,
5 dag startego starego piernika,
sól,
otarta skórka z 1 cytryny.
Reklama
Przygotowanie:
Sprawić kurczaka. Podzielić na porcje. Warzywa oczyścić, obrać i pokroić na kawałki. Do szybkowaru włożyć mięso i smalec. Wsypać warzywa. Wlać wodę. Wsypać sól. Zamknąć. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po czym dodać starty piernik i skórkę z cytryny. Wlać wino. Zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama