Reklama
Składniki:

3 kurczaki.
12 dag smalcu.
Farsz:
2 bułki namoczone w mleku,
3 jajka,
6 dag cebuli,
12 dag wątróbki z drobiu,
10 dag masła,
10 dag pieczarek,
natka pietruszki,
6 dag wędzonej słoniny,
1 łyżeczka soli,
majeranek,
papryka,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Na drobno pokrojonej wędzonce przysmażyć cebulę, grzyby i wątróbkę pokrojoną w kostkę. Oprószyć przyprawami. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę. Odciśnięte bułki zmielić. Całość połączyć z uprzednio przygotowanymi składnikami, dodać posiekaną zieloną pietruszkę. Nadziać mięso. Zaszyć. Upiec. Co jakiś czas podlewać wodą.

Reklama
Reklama
Reklama