Reklama
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi kurczaka
- po 40 dag jasnych i ciemnych winogron
- 10 dag rokpola
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- 1/2 szklanki śmietany
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki oliwy
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 4 gałązki tymianku
- gałka muszkat.
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso natrzyj pieprzem oraz igiełkami tymianku. Chłodź 30 minut. Następnie obsmaż na rozgrzanym maśle z oliwą. Podlej bulionem warzywnym. Duś 5 minut.
Reklama
2. Część winogron przekrój na pół, wszystkie dodaj do mięsa i duś całość kolejnych 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokruszony ser. Oprósz gałką muszkatołową. Wlej śmietanę z mąką, zagotuj. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama