Reklama
Składniki:

- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- czosnek granulowany
- mielona papryka
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- 40 dag mrożonej mieszanki warzyw
- oregano
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Filety opłucz, osusz. Każdy 4–5-krotnie natnij z jednej strony w poprzek włókien. Natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.

2. Na patelni rozgrzej masło i olej. Obsmaż filety, zdejmij je z patelni.

Reklama

3. Na pozostałym tłuszczu przesmaż warzywa. Przypraw je solą, pieprzem i oregano. Dodaj podsmażonego kurczaka, całość przykryj. Duś
ok. 10 min na małym ogniu.

Reklama
Reklama
Reklama