Kurczak z pieczarkami

Opublikowano: 23.10.2007, 11:21
Reklama
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 25 dag pieczarek
- 2 strąki papryki
- 0,5 l bulionu z kostki
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 pomidor
- olej
- papryka słodka
- przyprawa do kurczaka
Reklama
Przygotowanie:
Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na pół godziny. Obsmażyć na oleju, podlać rosołem, dusić 15 min. Paprykę umyć, pokroić, pokroić łodygi selera. Umyć pieczarki, większe pokroić. Warzywa i pieczarki podsmażyć 5 min na oleju, dodać do mięsa, dusić razem jeszcze 20 min. Wyjąć mięso, sos z warzywami przyprawić do smaku papryką, włożyć mięso, podgrzać.
Reklama
Reklama
Reklama