Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • filety z kurczaka,
  • cebula,
  • mango,
  • 1 łyżeczka kolendry,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • szczypta soli,
  • 1 szklanka słodkiej śmietany,
  • mąka pszenna,
  • sok z cytryny,
  • olej arachidowy.
Reklama
Przygotowanie:

W kostkę pokroić mięso. Wsypać na rozgrzany olej. Obsmażyć. Wyjąć z patelni. Sos: cebulę drobno pokroić. Mango pokroić w plastry.

Wsypać do garnka razem z podsmażoną cebulą, cynamonem i posiekaną kolendrą, cynamon. Zalać bulionem i śmietaną. Rozetrzeć z połową łyżeczki mąki.

Reklama

Zagotować, stale mieszając. Wlać sok z cytryny. Włożyć kurczaka do sosu. Dusić kwadrans.

Reklama
Reklama
Reklama