Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • sprawiony kurczak
  • po 2 łyżki oliwy i masła
  • 50 dag winogron
  • cytryna
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • tymianek
  • przyprawa Warzywko
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Kurczaka opłucz, pokrój na 4 porcje. Natrzyj solą, pieprzem, Warzywkiem i tymiankiem. Obsmaż na oliwie. Przełóż do formy wysmarowanej połową masła. Piecz 45 min w temp. 180 st. C.
  2. Wino wymieszaj z sokiem z cytryny i 12 rozgniecionymi winogronami, połącz z wywarem z upieczonego kurczaka. Przypraw tymiankiem. Gotuj 5 min.
  3. Resztę winogron obsmaż na pozostałym maśle. Dodaj do sosu. Wylej na półmisek. Na tym połóż kurczaka.
Reklama
Reklama
Reklama