Kurczak w sosie

Opublikowano: 18.12.2007, 16:12
Reklama
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- sól
- pieprz
- 4 łyżeczki masła
- 4 łyżki mąki
- 1 jajko
- 1/2 szklanki tartej bułki
- olej
- zupa borowikowa w proszku
Reklama
Przygotowanie:
Mięso lekko rozbić kuchennym młotkiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 15 minut. Na każdym kawałku mięsa położyć łyżeczkę masła, zwinąć, roladki panierować najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku, a na końcu w tartej bułce. Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, usmażyć na rumiano, zmniejszyć ogień, dosmażyć. Zawartość torebki rozprowadzić w 500 ml zimnej wody, mieszając, podgrzewać do zagotowania, gotować na małym ogniu ok. 5 minut, podawać z roladkami.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama