Kurczak w śmietanie z pieczarkami

Opublikowano: 23.10.2007, 11:03
Reklama
Składniki:
- 2-3 piersi z kurczaka
- 150-200g pieczarek
- 2 średnie cebule
- 0,5l śmietanki 18%
- puszka zielonego groszku
- łyżka siekanej zieleniny do dekoracji
Reklama
Przygotowanie:
Piersi przekrój wzdłuż na pół. Smaż na oleju roślinnym, aż będą bardzo rumiane. Zdejmij 2 najładniejsze kawałki do dekoracji. Na patelnię wrzuć pieczarki, cebulę i podsmaż. Następnie dodaj śmietanę i duś ok. 12 min. Dodaj odcedzone warzywa, posyp zieleniną i podawaj. Osoby lubiące ostrzejsze potrawy mogę dodać ząbek czosnku oraz kilka kropel tabasco.
Reklama
Reklama
Reklama