Kurczak w sezamie na jarzynce

Opublikowano: 27.04.2010, 10:19
Reklama
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 1,5 szklanki sezamu
- 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 3 jajka
- łyżeczka curry
- sól
- pieprz
Reklama
Jarzynka:
- opakowanie mrożonki chińskiej
- 5 listków kapusty pekińskiej
- 2 posiekane ząbki czosnku
- łyżeczka curry
- sos sojowy
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Mięso pokrój na małe kotlety, delikatnie rozbij. Oprósz solą i pieprzem.
2. Kotleciki panieruj w jajku oraz w sezamie wymieszanym z obiema mąkami i curry. Usmaż na złoty kolor.
3. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju, wsyp mrożonkę, dodaj pokrojoną kapustę, czosnek, smaż 5 min. Dopraw curry, sosem sojowym, pieprzem.
Reklama
4. Podawaj z kotlecikami i ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym.
Reklama
Reklama
Reklama