Kurczak po włosku

Opublikowano: 30.05.2008, 11:11
Reklama
Składniki:
15 dag piersi kurczaka,
5 dag mozzarelli,
cebula,
2 pomidory,
2 łyżki oliwy ,
1 łyżki octu balsamicznego,
pół puszki białej fasoli,
4 liście świeżej szałwii,
1 łyżka siekanej bazylii,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Naciąć pierś. Umieścić w niej plastry sera i liście szałwi. Oprószyć solą i pieprzem. Spiąć wykałaczką. Rozgrzać oliwę. Włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej stony. Obraną cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Pomidory sprzyć, obrać ze skórki i pokroić. Wsypać. Odsączyć fasolę. Dodać. Dusić 5 minut. Przyprawić do smaku. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zapiekać 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama