Reklama
Składniki:

- 60 dag piersi kurczaka
- 2 puszki mleczka kokosowego (po 400 ml)
- 1/3 szklanki zielonej pasty curry
- 20 dag bakłażana
- 20 dag cukinii
- 1/3 szklanki świeżych listków bazylii
- 1/3 szklanki świeżych listków kolendry
- zielona papryczka chili
- 1/2 czerwonej papryczki chili
- 1/2 pęczka dymki (białe części)
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki soku z limonki
- łyżka brązowego cukru

Reklama
Przygotowanie:

1. Pastę curry smaż ok. 2 min na głębokiej patelni. Zalej mleczkiem kokosowym, gotuj 5 minut.

2. Naosobnej patelni usmaż na oleju pokrojone na kawałki mięso. Gdy się zrumieni, dodaj pokrojonego na ćwiartki bakłażana oraz pokrojoną w słupki cukinię. Smaż 2 minuty.

Reklama

3. Przełóż do mleczka kokosowego z pastą curry, dodaj sok z limonki i cukier. Gotuj minutę. Dodaj posiekaną bazylię oraz kolendrę. Gotuj kolejną minutę. Przed podaniem posyp pokrojonymi chili i dymką.

Reklama
Reklama
Reklama