Kurczak po cygańsku

Opublikowano: 19.03.2010, 12:12
Reklama
Składniki:
- 1 kg pałek z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 ostra zielona papryczka
- 1 cebula
- 80 ml oleju
- 1 pęczek natki
- 1 ząbek czosnku
- 200 g mięsa mielonego
- 1 Fix Soczysty Kurczak po cygańsku KNORR
Reklama
Przygotowanie:
1. Usuń kość z pałek z kurczaka nacinając je wzdłuż. Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju na patelni. Odstaw do ostudzenia.
2. Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj ostudzoną paprykę z cebulą i wymieszaj.
3. Nadziewaj farszem pałki obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami. Umieść mięso w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Soczysty Kurczak po cygańsku KNORR.
Reklama
4. Piecz około 1 godziny w temperaturze 190° C.
Reklama
Reklama
Reklama