Kurczak faszerowany

Opublikowano: 22.11.2007, 14:02
Reklama
Składniki:
- 1 kurczak
- sól
- 2 jajka
- 5 dag masła
- po 3 dag rodzynek i posiekanych migdałów
- pieprz
- cukier
- 10 dag ugotowanego ryżu
- 1 pomarańcza
- żurawiny
Reklama
Przygotowanie:
Kurczaka natrzeć solą, żółtka utrzeć z połową masła, wymieszać z rodzynkami i posiekanymi migdałami. Dodać ugotowany ryż i pianę z białek, przyprawić. Kurczaka nadziać, zaszyć wszystkie otwory, posmarować resztą masła. Piec 1 godz. w temp. 180°C, polewając wytwarzającym się sosem. Obłożyć plasterkami pomarańczy i żurawinami.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama