Reklama
Składniki:
1 kurczak upieczony na grillu,
2 drobno pokrojone łodygi selera naciowego,
6 dymek, pokrojonych w cienkie plasterki,
1/3 szklanki rodzynek, namoczonych,
5,5 dag drobno posiekanych prażonych migdałów,
20 dag różnych rodzajów sałaty, umytych i porwanych na kawałki,
prażone wiórki kokosowe do przybrania.
Sos:
3/5 szklanki majonezu,
3/5 szklanki chudego jogurtu,
3 łyżki sosu chutney z mango,
1 łyżka łagodnej pasty curry,
2 łyżki soku z cytryny,
2 łyżeczki świeżo startej skórki z cytryny
Reklama
Przygotowanie:
Oddzielić mięso od kości. Mięso pokroić. Wymieszać z dymką, bakaliami i selerem. Połączyć wszystkie składniki sosu i ubić. Wlać do mięsa z kurczaka. Przykryć. Pozostawić do marynowania na 2 godziny. Na półmisku przybrać wiórkami.
Reklama
Reklama
Reklama