Kulki z orzechami

Opublikowano: 22.11.2007, 14:53
Reklama
Składniki:
- 50 dag zmielonej cielęciny
- pół szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 2 ząbki czosnku
- 1–2 jajka
- sól
- pieprz
- natka
- kostka bulionowa
- pół szklanki śmietany
- cebula
- koncentrat pomidorowy
Reklama
Przygotowanie:
Orzechy i czosnek drobno posiekać, wymieszać z mięsem, dodać jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Do 2 szklanek bulionu dodać 4 łyżki koncentratu, przyprawić solą i pieprzem, wrzucić posiekaną cebulę, zagotować. Z mięsa uformować kulki, włożyć do bulionu, przykryć, dusić 30 minut, zalać śmietaną, posypać natką.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama