Reklama
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanego ryżu
- 20 dag szpinaku mrożonego w liściach
- posiekana cebula
- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kosteczkę
- 2 łyżki masła
- 2 jajka
- gałka muszkatołowa
Reklama
Sos:
- szklanka jogurtu
- 2 łyżki majonezu
- 1/2 pęczka posiekanego koperku
- ostra papryka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Cebulę z papryką podsmaż na maśle, dodaj rozmrożony szpinak i duś razem 3 minuty. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Połącz z chłodnym ryżem i jajkami. Wyrób na kleistą masę.
Reklama
2. Zwilżonymi dłońmi uformuj 20 kulek wielkości orzecha włoskiego. Ułóż na kratce do gotowania na parze i gotuj 5 minut. Składniki sosu połącz, dopraw do smaku i podawaj do kulek ryżowych.
Reklama
Reklama
Reklama