Reklama
Składniki:

1 kg filetów z dorsza,
250 ml ciemnego piwa,
10 dag piernika na miodzie,
4 cebule,
10 dag marchwi,
2 goździki,
sok z 1 cytryny,
4 łyżki masła,
cukier,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Opłukać i osuszyć rynę. Nastepnie pokroić na kawałki. Obrać marchew i cebulę. Pokroić na plasterki. Wsypać na rozgrzane masło. Przyrumienić. Wlać piwo. Przyprawić. Włożyć rybę. Przykryć. Dusić 10 minut na małym ogniu. Wyjąć filety. Do wywaru wsypać pokruszony piernik i całe goździki. Kiedy wywar będzie gotowy, wyjąć goździki. Całość zmiskować. Przyprawić. Włożyć rybę. Podgrzać.

Reklama
Reklama
Reklama