Reklama
Składniki:

comber i udka z 1 kg królika,
15 dag śliwek suszonych,
pół szklanki wody,
10 dag wędzonego boczku,
2 cebule,
1 łyżeczka oleju,
1 łyżeczka mąki,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Mięso królika pokroić na kawałki. Natrzeć solą i oprószyć mąką. Rzogrzać tłuszcz w szybkowarze i usmażyć na nim pokrojony w słupki boczek, po czym wyjać skwarki. Włożyć mięso do szybkowaru. Obrumienić. Obrać cebulę i pokroić. Dodać do szybkowaru. Namoczyć śliwki w wodzie. Wrzucić do szybkowaru. Wlać wodę oraz wodę, w której moczyły się śliwki. Szybkowar dokłądnie zamknąć i ogrzewać przez dwadzieścia minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Reklama
Reklama
Reklama