Reklama
Składniki:

comber i udka z 1 królika,
2 cebule,
1 łyżka oleju,
1 łyżka mąki,
1 łyżka tłuszczu,
2 pomidory,
25 dag prawdziwków,
10 dag wędzonego boczku
0,5 szklanki białego wytrawnego wina,
sól,
tymianek,
rozmaryn,
jałowiec,
pieprz,
posiekana natka pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać i wymieszać z roztartymi przyprawami i olejem. Mięso pokroić w kawałki. Wymieszać z zaprawą. Pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny. Wyjąć. Oprószyć solą i mąką. Na rozgrzanym tłuszczu w szybkowarze wytopić skwarki z boczku, wyjąć je. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć mięso. Wsypać cebulę z przyprawami, którymi obłożone było mięso, skwarki z boczku. Zalać winem. Dodaćsparzone i obrane ze skórki pomidory. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Oczyszczone i pokrojone prawdziwki usmażyć. Wsypać do mięsa. Lekko podusić bez przykrycia. Co jakiś czas mieszać, żeby nie przywarło.

Reklama
Reklama
Reklama