Reklama
Składniki:

comber i udka z 1 królika,
1 łyżka mąki,
2 łyżki oleju,
2 łyżki masła,
2 cebule,
25 dag pieczarek,
0,5 szklanki śmietanki,
1 pęczek natki pietruszki,
sól,
pieprz,
1 szklanka wody.

Reklama
Przygotowanie:

W kawałki pokroić mięso. Opróś=wzyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Na rozgrzanym oleju w szybkowarze podsmażyć królika. Dodać oczyszczone i pokrojone cebule i pieczarki oraz masło. Podsmażyć. Zalać wodą. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otworzyć. Wlać śmietanę połączoną z pozostałą mąką i z posiekaną natką pietruszki.

Reklama
Reklama
Reklama