Reklama
Składniki:

łopatki i udka z 1 królika,
2 marchwie,
2 pietruszki,
1 kawałek selera,
1 por,
2 cebule,
0,25 główki kapusty włoskiej,
1 szklanka zielonego groszku,
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
10 dag wędzonego boczku,
1 łyżka mąki,
1 płaska łyżka przyprawy warzywnej,
zielenina,
sól, pieprz,
mielona papryka.

Reklama
Przygotowanie:

W kostkę pokroić mięso. Pokroić boczek. Wytopić skwarki w szybkowarze. Wyjąć je. Wsypać mięso. Podsmażyć. Oprószyć solą. Oczszczone warzywa pokroić i wsypać do mięsa. Posypac przyprawami. Wlać wodę. Zamknąć szybkowar. Ogrzewać 18 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć szybkowar. Wlać koncentrat pomidorowy, jasną zasmażkę z wyjętego tłuszczu i mąki. Doprowadzić do wrzenia. Wsypać skwarki mieloną paprykę i zieleninę.

Reklama
Reklama
Reklama