Reklama
Składniki:

1 kg mięsa królika,
10 dag wędzonego boczku,
4 duże cebule,
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
2 winne jabłka,
2-3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup,
0,5 szklanki śmietany,
1 łyżka płaska mąki,
zielenina,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Boczek stopić na skwarki. Mięso pokroić w kawałki. Podsmażyć na tłuszczu w szybkowarze. Obrać i pokroić cebulę. Zeszklić. Wlać pół szklanki wody. Posypać solą i pieprzem. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otworzyć szybkowar. Wlać koncentrat pomidorowy. Dodać starte na tarce do jarzyn jabłka. Lekko podgotować. Przyprawić śmietaną roztartą z mąką i przyprawą do zup. Wsypać skwarki. Posypać zieleniną.

Reklama
Reklama
Reklama