Reklama
Składniki:

4 królicze udka,
250 ml białego wytrawnego wina,
250 ml bulionu z warzyw,
mąka,
sól,
pieprz,
oregano,
tymianek (gałązki i suszony),
1 papryczka chili,
2 ząbki czosnku,
oliwa z oliwek.

Reklama
Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić gałązki tymianku, czosnek pokrojony w plasterki i papryczkę chili pokrojoną wzdłuż. Wszystko razem podsmażyć. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać do niej oregano, tymianek, sól i pieprz. Obtoczyć w mące z przyprawami królicze udka. Następnie obsmażyć je na oliwie. Obsmażone udka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Obłożyć podsmażonymi gałązkami tymianku, plasterkami czosnku i chili. Zalać winem i bulionem. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama