Królik po normandzku

Opublikowano: 21.06.2008, 15:20
Reklama
Składniki:
1 kg królika,
4 jabłka winne,
3 cebule,
2 szklanki kompotu z antonówek,
1 kieliszek koniaku,
6 dag masła,
1 łyżeczka mocnej musztardy,
1 łyżka śmietany,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Musztardą posmarować mięso. Podsmażyć na maśle w szybkowarze. Wlać koniak i wino. Wsypać oczyszczone i pokrojone cebule. Oprószyć solą i pieprzem. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Umyć jabłka. Usunąć gniazda nasienne. Wsypać do szybkowaru. Sos doprawić śmietaną. Królika obłożyć jabłkami.
Reklama
Reklama
Reklama