Królik duszony z winogronami

Opublikowano: 10.06.2008, 11:18
Reklama
Składniki:
1, 5 kg mięsa z królika,
1 kiść czerwonych winogron bez pestek,
1 cebula,
1 główka czosnku,
4 pomidory,
1/2 szklanki czerwonego wina,
bulion warzywny,
olej,
sól,
pieprz.
szałwia.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczone mięso pokroić na porcje. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka. Na reszcie oleju zeszklić obraną i posiekaną cebulę. Dodać czosnek. Przełożyć do garnka z królikiem. Wlać wino i bulion. Lekko poddusić. Dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Wsypać umyte i przekrojone winogrona. Dodać przyprawy do smaku. Przykryć. Dusić 45 minut. Na koniec sos zagęścić mąką.
Reklama
Reklama
Reklama