Reklama
Składniki:

2-3 ząbki czosnku naleśniki pieprz ser mozzarella - 150 g ser twarogowy typu włoskiego - 150 g ser feta - opakowanie szpinak - 500-750 g szynka westfalska - 100 g słonecznik - ewentualnie.

Reklama
Przygotowanie:

Kroimy w drobną kostkę lub paseczki szynkę i wytapiamy na suchej patelni. Zdejmujemy do miski skwarki z szynki a na tłuszczu smażymy umyty i pokrojony szpinak. Po przesmażeniu szpinaku dodajemy do niego zgniecione ząbki czosnku i smażymy około 3 minut. Do miski z szynku kroimy w drobną kostkę wszystkie rodzaje serów i mieszamy. W zależności od upodobań mieszamy ser i szpinak, lub wcześniej siekamy drobno przesmażony szpinak i dopiero mieszamy. Doprawiamy na ostro pieprzem. Rozmarowujemy masę na naleśnikach i smażymy. Smacznego.

Reklama
Reklama
Reklama